14 Ocak 2016 Perşembe

Çevko Nedir?

Çevko 'nun açılımı Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfıdır. Bu vakıf kâr amacı gütmeden 1991 yılında kurulmuştur. Entegre Atık Yönetimi ilkelerini benimsemiş olan bu vakıf geri kazanım amacıyla çeşitli kuruluşların girişimleri sonucunda kurulmuştur. Yeşil Nokta olarak adlandırılan ve Avrupa ülkelerinde oldukça geniş bir alanda kullanılan markayı Avrupa Birliği 'nde ülkemiz adına temsil etmektedir.

Avrupa Birliği 'ne uyum süreci kapsamında Çevre ve Şehirlik Bakanlığı Çevko 'yu yetkilendirilmiş kuruluş olarak ilan etmiştir. Bunun ilan edilmesinden sonra ise ambalajlı ürünler imal etmekte olan firmaların ambalajların atıklarının geri dönüşümü konusunda yetkilerini Çevko 'ya devretmeye başladılar.

Çevko Nedir


Vakfın kuruluşundan 10 yıl sonra yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile çalışmalarına devam etmektedir. Vakıf ayrıca bilinçlendirme amacıyla eğitim ve iletişim çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmaları hem yerli hem yabancı firmalar ile gerçekleştirmektedir.

Vakfın sitesini ziyaret ederek hem vakıf hakkında hem de geri dönüşüm hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Vakıf tüketicilere, kullandıkları ambalajları normal çöpe veya doğaya atmamaları, bu ambalajlar için ayrı bir torba veya poşet ayırarak bu ürünleri bunlarla saklayarak geri dönüşüm alanlarına bırakmayı tavsiye ediyor. Ayrıca Vakfa ait Dönüşüm adında dergi vardır. Bu derginin 18.sayısını yayınlandı ve bu dergiyi de takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu dergi bu ay 19. Geçen ay İzmir 'de düzenlenen Ambalaj Paneli 'ne Çevko 'yu temsilen Çevko 'nun Endüstri İlişkileri ve İş Geliştirme Müdürü Tamer Güler katıldı.

Danışma hattına 0800 261 64 10 numarasından ulaşabilirsiniz.Şuan İstanbul Kadıköy 'de bulunan firma 0216 428 78 90 numaralı sabit hattı kullanmaktadır.

Çevko hakkında unuttuğumuz veya yanlış söylediğimiz bir şeyler var ise lütfen bu eksiklikleri veya yanlışlıkları yorum kısmından bize bildirip daha sağlıklı bir makale hazırlayıp daha yararlı olmamız için bize yardımcı olunuz.

Çevko Nedir? hakkında daha fazla bilgi için Google 'da Arama yapabilirsiniz.

3 yorum

avatar
Hüsamettin Doruk delete 16 Ocak 2016 14:32

Üniversitede yayımlayacağım makalemde ilham kaynağı oldunuz.Teşekkürler

avatar

Gerçekten sosyal sorumluluk diye buna derler çevko vakfını kuranlara sonsuz teşekkürler ülkemizde böyle kurum ve kuruluşlar he zaman gurur kaynağım olmuştur...

avatar

Çevko'nun çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum ve tebrik ediyorum çevreye yaptıkları katkıdan ötürü. Biz kendimizi daha zor düşünürken onlar çevremizi daha iyi hale getirmeye çalışıyorlar.

Back To Top